Η σωστή διατροφή της γατούλα σας!!!

Οι γάτες είναι σαρκοφάγα ζώα, γι’ αυτό και πρέπει να παίρνουν ορισμένα θρεπτικά συστατικά που βρίσκονται μόνο στο κρέας ή σε εμπορικές τροφές ειδικά σχεδιασμένες για γάτες.

Είναι προτιμότερο να δίνετε στις γάτες εξ ολοκλήρου τροφές του εμπορίου, για σωστή και ισορροπημένη διατροφή.

Δεν χρειάζονται λιχουδιές, αν όμως έχετε συνηθίσει τη γάτα σας σε λιχουδιές, να προτιμάτε τις υγιεινές, για να μην παρουσιαστούν προβλήματα παχυσαρκίας.

Θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη η ηλικία, το βάρος και το μέγεθος του κατοικίδιου, ώστε να δίνεται η σωστή ποσότητα τροφής.

Πότε πρέπει ένα γατάκι να αρχίσει να τρώει στερεά τροφή;

Τα γατάκια αρχίζουν να τρώνε στερεά τροφή περίπου στις τρεις εβδομάδες και απογαλακτίζονται πλήρως περίπου στις οκτώ εβδομάδες.

Πόσο συχνά πρέπει να ταΐζω το γατάκι μου;

Στο πρώτο εξάμηνο χρειάζονται μικρά και συχνά γεύματα (περίπου τέσσερις ή πέντε φορές την ημέρα), από τους έξι μήνες και μετά δύο γεύματα την ημέρα είναι συνήθως μια χαρά. Αυτό μπορεί να συνεχιστεί σε όλη την υπόλοιπη ζωή τους, ανάλογα, βέβαια και με τις προτιμήσεις της κάθε γάτας.

Για την ηλικιωμένη γάτα

Επτά έως δώδεκα χρονών οι γάτες αρχίζουν να παρουσιάζουν εμφανείς μεταβολικές και ανοσολογικές αλλαγές, καθώς και αλλαγές στη σύνθεση του σώματός τους, που σχετίζονται με την ηλικία τους. Μερικές είναι αναπόφευκτες, άλλες πάλι αντιμετωπίζονται με σωστή διατροφή.

Ξεκινήστε να δίνετε στη γάτα σας τροφή senior στην ηλικία των επτά ετών. Μία ηλικιωμένη γάτα θα πρέπει, μέσω της διατροφής, να διατηρεί την υγεία της και το σωματικό της βάρος σε φυσιολογικά επίπεδα και να ελαχιστοποιούνται ή να βελτιώνονται τα κλινικά συμπτώματα από τυχόν ασθένειες.

Πρέπει να είμαστε πολύ συνεπείς στη φροντίδα μας απέναντι στα ηλικιωμένα ζώα και να τους κάνουμε περιοδικούς ελέγχους για να εκτιμάται η κλινική τους κατάσταση. Σημαντικό πολύ είναι να αποφεύγονται αγχωτικές καταστάσεις και απότομες αλλαγές στην καθημερινή τους ρουτίνα, οι οποίες θα επηρεάσουν αρνητικά το ζώο.

Στις ηλικιωμένες γάτες ενδέχεται να προκύψουν τα εξής θέματα υγείας:

-Κακή ποιότητα δέρματος και τριχώματος
– Απώλεια της μυϊκής μάζας
– Συχνά εντερικά προβλήματα
– Αρθρίτιδα
– Παχυσαρκία
– Οδοντικά προβλήματα
– Μειωμένη ικανότητα του οργανισμού στην καταπολέμηση των λοιμώξεων

«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

gatoulitses

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget