Γιατί οι γάτες φοβούνται τα αγγούρια; (βίντεο)

Είναι τόσα πολλά πλέον τα βίντεο στο Διαδίκτυο με τις γάτες που αντιδρούν υπερβολικά στη θέα ενός αγγουριού που έχουν γίνει viral.

Στα περισσότερα, βλέπουμε τα συμπαθή ζώα την ώρα που τρώνε να τρομάζουν μόλις εντοπίσουν το «άγνωστο αντικείμενο» στο οπτικό τους πεδίο. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;

Όπως σημειώνει η Jill Goldman, εξειδικευμένη ερευνήτρια συμπεριφοράς ζώων «τα αντανακλαστικά μιας γάτας θα την οδηγήσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα να απομακρυνθεί όσο πιο γρήγορα μπορεί από τον χώρο που βρίσκεται το αγγούρι», δηλώνει η ερευνήτρια, τονίζοντας πως οι γάτες συγχέουν τα αγγούρια με τα φίδια.



Από την πλευρά του ο δρ. Roger Mugford σημείωσε πως «η αντίδραση οφείλεται στο καινούργιο και απροσδόκητο».

«Το να δουν ένα ασυνήθιστο αντικείμενο που δεν υπήρχε προηγουμένως, ενώ αυτές απολάμβαναν το φαγητό τους» ανέφερε ο ειδικός στη συμπεριφορά των ζώων, υπογραμμίζοντας πως το αντικείμενο του φόβου μπορεί να είναι το οτιδήποτε!
«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

gatoulitses

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget