Εισαγγελέα Ζώων και στη Θεσσαλονίκη!

Την λειτουργία του θεσμού του Εισαγγελέα Προστασίας Ζώων και στην Θεσσαλονίκη – όπως υπάρχει στην Αθήνα από το 2012 εξαιτίας του μεγάλου όγκου του πληθυσμού άρα και των καταγγελιών – προανήγγειλε η Ειρήνη Χρυσογιάννη, αντεισαγγελέας Εφετών Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της ημερίδας που διοργάνωσε η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης το Σάββατο 19 Νοεμβρίου.


Η κα Χρυσόγιαννη – γνωστή υπέρμαχος των δικαιωμάτων των ζώων από τότε που υπηρετούσε στο Εφετείο στην Κρήτη – πήγε και ένα βήμα παρακάτω, όπως εξήγησε η Νατάσα Μπομπολάκη πρόεδρος της Π.Φ.Π.Ο., καθώς ανακοίνωσε και τη δημιουργία και ενός επιπλέον θεσμού του Εποπτεύοντα Εισαγγελέα Προστασίας Ζώων υπό το Εφετείο, ο οποίος θα είναι αρμόδιος για όλα τα Πρωτοδικεία που υπάγονται εκεί ώστε να υπάρχει καλύτερος έλεγχος των υποθέσεων που σχετίζονται με αδικήματα αναφορικά με τα ζώα.

Θυμίζουμε ότι η αίθουσα «Μανώλης Αναγνωστάκης» στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης ήταν κατάμεστη καθώς περισσότερα από 400 άτομα παρακολουθήσαν την ημερίδα με θέμα «Το Ελληνικό Δικαιικό Σύστημα για τα ζώα, πρακτικά προβλήματα που απορρέουν από την εφαρμογή του κι ο ρόλος των Αστυνομικών, Εισαγγελικών και Αυτοδιοικητικών Αρχών» στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι του δικαστικού κλάδου, της Ελληνικής Αστυνομίας και της Αυτοδιοίκησης καθώς και δεκάδες σωματεία - μέλη της Π.Φ.Π.Ο. στην βόρεια Ελλάδα.

Η κα Χρυσόγιαννη στην ομιλία μεταξύ άλλων καυτηρίασε την απουσία εκπροσώπων των Δήμων του νομού και όλων όσων είχαν προσκληθεί και δεν πήγαν, τόνισε για πολλοστή φορά στις υποχρεώσεις της δημοτικής αρχής, στην ανάγκη συμμόρφωσης με αυτά που ορίζουν οι νόμοι, ενώ αναφέρθηκε και στα θέματα διαχείρισης των αδέσποτων αλλά και στις υποχρεώσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι ο νόμος 4039/2012 καλύπτει νομικά όλα τα είδη ζώων όπως αναφέρει και ορίζει ξεκάθαρα στο πρώτο του άρθρο («Για την εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος νόμου, ισχύουν οι παρακάτω ορισμοί: α) Ζώο είναι κάθε έμβιος οργανισμός, που συναισθάνεται και κινείται σε ξηρά, αέρα και θάλασσα ή οποιοδήποτε άλλο υδατικό οικοσύστημα ή υγροβιότοπο») και όχι μόνο τα κατοικίδια αλλά και τα άγρια και τα πτηνά και τα οικόσιτα και τα εργασίας και τα παραγωγικά και τα είδη θηραμάτων, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως όλοι οι εισαγγελείς είναι αρμόδιοι γι’ αυτά τα αδικήματα, που διώκονται στο πλαίσιο της αυτεπάγγελτης διαδικασίας. Εντούτοις στις μεγάλες πόλεις έχει επιλεγεί να υπάρχει και εξειδίκευση των εισαγγελέων εξαιτίας του πολύ μεγάλου αριθμού καταγγελιών.

«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

gatoulitses

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget