Εγκυμοσύνη και κατοικίδια.

Η παρέα με τους τετράποδους φίλους σας μπορεί να συμβαδίσει σε πλήρη αρμονία και ασφάλεια με την εγκυμοσύνη σας!

Μην ανησυχείτε, λοιπόν.

Καθίστε αναπαυτικά στην πολυθρόνα σας και διαβάστε πως μπορείτε να έχετε τα πάντα υπό έλεγχο, το κεφάλι σας ήσυχο και… την αγκαλιά σας γεμάτη με τον αγαπημένο χνουδωτό φιλαράκι σας.

Αν έχετε σκύλο…

Το πρώτο σας μέλημα είναι να έχει κάνει όλα του τα εμβόλια (συμπεριλαμβανομένων των επαναληπτικών) και να έχει αποπαρασιτωθεί εσωτερικά και εξωτερικά. Αυτά τα δύο πράγματα βέβαια, θα τα κάνατε ούτως ή άλλως προκειμένου το ζωάκι σας να χαίρει άκρας υγείας.

Με την γνώμη των ειδικών, οι σκύλοι δείχνουν να είναι πιο ευαίσθητοι με τις έγκυες και συνήθως, αντιλαμβανόμενοι την κατάσταση, τείνουν να είναι πιο προσεκτικοί.

Τώρα, σε περίπτωση που έχετε ένα μεγαλόσωμο σκύλο, θα πρέπει απλά να προσέχετε μη σας χτυπήσει κατά λάθος στην κοιλίτσα σας. Δεν είναι λίγες οι φορές που τα σκυλιά αρχίζουν να χοροπηδάνε επάνω μας από τη χαρά τους.

Αν δεν έχει μάθει, λοιπόν, να… χαίρεται με έναν πιο ήσυχο τρόπο, τότε, μάλλον έφτασε η στιγμή να του το δείξετε. Στην προσπάθεια αυτή θα μπορούσε να σας βοηθήσει ένας εκπαιδευτής σκύλων ο οποίος, φυσικά, θα πρέπει να έχει πολλή υπομονή και καθόλου βίαιους τρόπους εκπαίδευσης.

Αφού κάνετε όλα αυτά, μπορείτε άνετα να χαρείτε τη συντροφιά του, αλλά και να γυμνάζεστε μαζί του βγάζοντάς τον για βόλτα – κατά προτίμηση μαζί με τον σύζυγό σας ή κάποιο άλλο δικό σας πρόσωπο το οποίο θα μπορεί να χειριστεί τυχόν απρόοπτες καταστάσεις π.χ. μια… μοιραία συνάντηση με άλλους σκύλους κ.λπ.

Αν έχετε γάτα…

Αχ οι κακόμοιρες οι γάτες τι έχουν ακούσει… Πόσες και πόσες έχουν καταλήξει εκτός σπιτιού εξαιτίας του τοξοπλάσματος το οποίο όμως μπορεί να μεταδοθεί με διάφορους άλλους τρόπους που δεν έχουν να κάνουν με το συγκεκριμένο ζώο (π.χ. όχι καλά πλυμένα λαχανικά και όχι καλοψημένο κρέας).

Όσον αφορά τη γατούλα σας λοιπόν, καλό θα ήταν όσο είστε έγκυος να την έχετε λίγο πιο περιορισμένη ούτως ώστε να μην έρθει σε επαφή με κάποιο μολυσμένο ζώο.

Επίσης, θα πρέπει να την ταΐζετε ξηρά τροφή και ποτέ να μη της δίνετε ωμό κρέας (φαντάζομαι βέβαια πως αυτό δεν το κάνετε ούτως ή άλλως!).

Επιπλέον, καλό θα ήταν το διάστημα της εγκυμοσύνης σας να αναλάβει κάποιος άλλος την καθαριότητα της τουαλέτας της και αν χρειαστεί να το κάνετε εσείς, θα πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να φοράτε γάντια.

«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

gatoulitses

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget