Σώθηκε λίγο πριν πεθάνει!

Όταν ένας αξιωματικός της BCSPCA βρήκε έναν αδέσποτο γάτο,το ζώο έμοιαζε σαν να είχε κατασπαραχθεί από κάποιο μεγαλύτερο ζώο.

Το σώμα του ήταν γεμάτο από βαθιές πληγές και το ένα του αυτί ήταν τσαλακωμένο. Ακόμα χειρότερα, η θρυμματισμένη σπονδυλική του στήλη σήμαινε ότι δεν θα περπατούσε ποτέ ξανά.

Ένα άλλο καταφύγιο μπορεί να του είχε κάνει ευθανασία, αλλά η BCSPCA ήθελε να του δώσει άλλη μια ευκαιρία στη ζωή.

Πήραν τον BenBen και περιποιήθηκαν τα τραύματά του. Καθώς επουλώνονταν οι πληγές του, το προσωπικό παρατήρησε κάτι διαφορετικό σ’ αυτόν. Μια περίσσεια δέρματος κάλυπτε το πρόσωπό του, σέρνοντας μόνιμα τα χαρακτηριστικά του προς τα κάτω, δημιουργώντας έτσι την πιο θλιβερή έκφραση που έχουμε δει ποτέ σε γάτα.


Όταν η οικογένεια τον υιοθέτησε, φαινόταν πως η ιστορία του θα είχε το αίσιο τέλος που όλοι ήθελαν.

 Επειδή οι ιατρικές ανάγκες του ήταν πάρα πολλές που δεν μπορούσαν να τις διαχειριστούν. Σε ένα καταφύγιο γεμάτο με πιο υγιή ζώα, οι πιθανότητες να βρει ο BenBen κάποιον πρόθυμο να αναλάβει τη φροντίδα του φαινόντουσαν ελάχιστες.

Ένας κτηνίατρος επιβεβαίωσε ότι δεν θα μπορούσε να περπατήσει ξανά και το τσαλακωμένο του αυτάκι δεν θα ίσιωνε ποτέ. Και ότι θα χρειαζόταν να παίρνει παυσίπονα για το υπόλοιπο της ζωής του.

Μόλις ο BenBen κρίθηκε μη ικανός για υιοθεσία, το καταφύγιο δεν μπορούσε να κάνει τίποτα παραπάνω. Στις ημέρες που προηγήθηκαν από την προγραμματισμένη ευθανασία του, ο BenBen φαινόταν όλο και πιο απελπισμένος, σαν να ήξερε ότι είχε έρθει η ώρα του.

Αρνιόταν να φάει ή να πιει, και σταμάτησε να κινείται.


Στη συνέχεια, μια γυναίκα που εργαζόταν στην κτηνιατρική κλινική άκουσε για τον BenBen. Παρόλο που γνώριζε την κατάσταση της υγείας του, ήξερε ότι έπρεπε να τον σώσει. “Καταφέραμε να διευθετήσουμε τα πάντα πριν την ημέρα της προγραμματισμένης ευθανασίας του και τον μεταφέραμε στο παντοτινό του σπίτι,” είπε η γυναίκα σε μια συνέντευξη της στο Love Meow.


“Καθίσαμε μαζί του για περίπου μία ώρα και ξεκίνησε αμέσως τα χάδια και τις αγκαλιές” είπε η γυναίκα στο Love Meow. “Θέλω να πιστεύω ότι ήξερε ότι ήταν ασφαλής και ότι είχε βρει το παντοτινό του σπίτι.”

Όπως ανακτήθηκε το πνεύμα του BenBen, έτσι έκανε και το σώμα του. “Ακόμα κι αν οι κτηνίατροι είπαν ότι ποτέ δεν θα περπατούσε ξανά,” είπε η γυναίκα, “αυτός ήταν αποφασισμένος να τους αποδείξει ότι έκαναν λάθος.”

Σήμερα, ο BenBen συνεχίζει να κάνει βόλτες γύρω από τη γειτονιά, και πηγαίνει όλη την ώρα από το ένα δωμάτιο στο άλλο. Συχνά απαιτεί από τους ανθρώπους του να του δείχνουν τι τρώνε, και σε περίπτωση που αρνηθούν να μοιραστούν μαζί του το φαγητό τους, εκείνος τριγυρνάει στα πόδια τους. -

Η θλιβερή έκφραση στο πρόσωπό του BenBen δεν θα φύγει ποτέ, αλλά στο εσωτερικό, είναι τώρα ένα χαρούμενο και περίεργο αγόρι.....

«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

gatoulitses

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget