Πως να κάνω μπάνιο την γάτα μου!

Είναι γνωστό πως οι γάτες και το νερό δεν τα πάνε καλά και πως οι γάτες προτιμούν να γλείφονται για να καθαριστούν παρά να μπουν μέσα στη μπανιέρα και να τρέχει πάνω τους το νερό! Από την άλλη και εσύ, που έχεις την γάτα μέσα στο σπίτι θέλεις –και πρέπει- να την καθαρίσεις! Δεν είναι ανάγκη όμως να κάνεις μπάνιο τη γάτα σου και να αποκτάς δραματικές εμπειρίες!

Μάθε, λοιπόν, πως μπορείς να πλύνεις το γατάκι σου εύκολα και σχεδόν χωρίς κόπο!

Αρχικά να τονίσουμε πως ο φόβος του νερού και του μπάνιου είναι κάτι που αποφεύγεται σε μεγάλο βαθμό, αν συνηθίσει η γάτα σου το γατάκι σας στο μπάνιο από μικρή ηλικία.

Για να γίνει πιο διασκεδαστικό το μπάνιο για το κατοικίδιο σου πρέπει να το αντιμετωπίσει σαν παιχνίδι και να επιβραβευτεί στη συνέχεια για να το συνδέσει με ευχάριστα συναισθήματα.

Σημείωση:
Αν δεν κάθεται να την πλύνεις και δεν έχει λερωθεί υπερβολικά πολύ άστην να πλυθεί μόνη της. Το σάλιο της γάτας περιέχει κάποιες ήπιες καθαριστικές ουσίες, που της επιτρέπουν να καθαρίζει αποτελεσματικά το τρίχωμά της.

Προετοιμάσου κατάλληλα

Πριν πάρεις το γατάκι και το βάλεις μέσα στη μπανιέρα βεβαιώσου πως έχεις προετοιμαστεί. Πρέπει να έχεις όλα τα πράγματα που θα χρειαστείς κατά τη διάρκεια του μπάνιου κοντά σου αλλά εκτός εμβέλειας της γάτας.

Τι θα χρειαστείς;

Νυχοκόπτη για γάτες
Σαμπουάν για γάτες
Πετσέτα
Δοχείο (μπουκάλι ή μικρό μπολ)
Βαμβάκι

Ποια είναι η διαδικασία:

Πριν μπεις στο μπάνιο, πιάσε το γατάκι και κόψε τα νύχια με τον νυχοκόπτη. Έτσι και τις νυχιές θα γλιτώσεις και δεν θα προσπαθήσει να σκαρφαλώσει στη κουρτίνα για να γλιτώσει από το νερό!

Βάλε δύο μικρά κομμάτια βαμβάκι στα αυτιά της για να μην μπει νερό.

Στη συνέχεια, άνοιξε τη βρύση να τρέχει χλιαρό νερό και άσε τη γάτα να εξερευνήσει τον χώρο πριν αρχίσεις να την βρέχεις.

Γέμισε το δοχείο, με το οποίο θα την βρέξεις, με νερό και ξεκίνα να την βρέχεις σιγά σιγά ξεκινώντας από την κοιλιά ενώ την κρατάς σε όρθια στάση κρατώντας τα μπροστινά ποδαράκια της.

Αφού έχεις βρέξει όλο το σώμα της γάτας (όχι το κεφάλι της) διέλυσε μία μικρή ποσότητα σαμπουάν σε νερό μέσα στο δοχείο και ξεκίνα να περιλούζεις. Στη συνέχεια κάνε ελαφρύ μασάζ στο σώμα της προσέχοντας να μην γλύψει το σαμπουάν γιατί υπάρχει κίνδυνος δηλητηρίασης.

Αφού την έχεις σαπουνίσει καλά, ξεκίνα να την ξεπλένεις ρίχνοντας νερό πάντα με το δοχείο.

Πριν βγάλεις την γάτα από τη μπανιέρα βάλε την πετσέτα στα χέρια σου (όπως η νονά στη βάφτιση ένα πράγμα) και με το άλλο χέρι πάρε την γάτα σου και τύλιξε της στην αγκαλιά σου μέσα στη πετσέτα. Μην προσπαθήσεις να την στεγνώσεις με την πετσέτα, τα πολλά νερά προσπαθείς να τραβήξεις!

Προσοχή!
Ποτέ δεν χρησιμοποιούμε πιστολάκι για να στεγνώσουμε την γάτα! Οι γάτες φοβούνται τον ήχο και υπάρχει κίνδυνος να αντιδράσει περίεργα και επιπλέον υπάρχει κίνδυνος να προκληθούν εγκαύματα.
Τελειώνοντας το μπάνιο, παίξε λίγο μαζί της και δώσε μία λιχουδιά για να την επιβρεβεύσεις για την προσπάθειά της.

«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

gatoulitses

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget