Yellow Pet Project: Έρχεται και στην Ελλάδα.

To Yellow Pet Project στηρίζεται σε ένα παγκόσμιο κίνημα για σκύλους (Yellow Dog), οι οποίοι χρειάζονται λίγο χρόνο αλλά και χώρο για να προσαρμοστούν από την παρουσία άλλων ζώων ή ανθρώπων, σε ένα καινούριο για εκείνους περιβάλλον.

Τα Yellow Dog δεν είναι επιθετικά σκυλιά όπως πολλοί πιστεύουν, απλά βρίσκονται κάτω από συνθήκες έντονου στρες, φόβου, εκνευρισμού, ιατρικής θεραπείας, εκπαίδευσης, ανυπακοής, με προβλήματα προσαρμογής ή ακόμα και μόνιμης αναπηρίας τα οποία κυκλοφορούν με αμαξίδια.


Σε αυτή τη περίπτωση, η διαδικασία αναγνώρισης είναι εύκολη και απλή από όλους τους ιδιοκτήτες κατοικιδίων. Ένα κίτρινο λουράκι-φιογκάκι κτλ καθιστά τον εντοπισμό αυτών των ζώων εφικτή από τον κόσμο. Το φιογκάκι μπορεί να κατασκευαστεί και από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη με μηδενικό σχεδόν κόστος και ύστερα να τοποθετηθεί πάνω στο λουράκι του ζώου είτε πρόκειται για γάτα, είτε για σκύλο.

Το Yellow Pet Project της Pet Mobility στηρίζει έμπρακτα την προσπάθεια αυτή και σκοπό έχει να ενημερώσει το ευρύ Ελληνικό κοινό και κυρίως τους ιδιοκτήτες σκύλων, ώστε να αναγνωρίζουν τα ζωάκια αυτά που χρειάζονται «χρόνο-χώρο» προσαρμογής σε εξωτερικό περιβάλλον.

Η ομάδα προσπαθεί να προωθήσει μέσω μιας απλής οικονομικής διαδικασίας τους κατάλληλους τρόπους, ώστε μέσω θετικής προσέγγισης τα ζωάκια που χρειάζονται ειδική μεταχείριση να μην βρίσκονται στο περιθώριο.

Το Yellow Pet Project θέλει να ενθαρρύνει τους ιδιοκτήτες όλων των ζώων σχετικά με το πώς να αναγνωρίζουν ένα ζωάκι που χρειάζεται ειδική μεταχείριση αλλά και να δημιουργούν ασφαλή επαφή μαζί του με ή χωρίς την παρουσία του ιδιοκτήτη.

Η Pet Mobility είναι μια ομάδα Ελλήνων κτηνιάτρων και μηχανολόγων που σχεδιάζουν και κατασκευάζουν τα πρώτα αναπηρικά αμαξίδια για κατοικίδια ζώα στην χώρα μας.

«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

gatoulitses

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget