Βέλγικο Ποιμενικό

Ράτσα:  Belgian Shepherd - Βέλγικο Ποιμενικό
Μέγεθος:  Μεγάλο (23-50 Kg)
Ενέργεια:  Μέτρια ενεργητικό
Άσκηση:  Μέτρια
Παιχνίδι:  Σχετικά παιχνιδιάρικο
Τρυφερότητα:  Σχετικά τρυφερό
Φιλικό προς σκυλιά:  Φιλικό
Φιλικό προς ζώα:  Φιλικό
Φιλικό προς ξένους:  Επιφυλακτικό, ντροπαλό
Εκπαίδευση:  Δεκτικό στην εκπαίδευση
Φύλαξη:  Ανεπτυγμένη ικανότητα φύλακα
Προστασία:  Πολύ προστατευτικό
Φροντίδα:  Χρειάζεται τακτική περιποίηση
Αντοχή στη ζέστη:  Μερική ανοχή στη ζέστη

Γενικά Στοιχεία

Ο Βελγικός Ποιμενικός, είναι επίσης γνωστός με το όνομα «Groenendael». Είναι το δημοφιλέστερο των Βελγικών σκυλιών. Ένα αληθινά όμορφο σκυλί, που σίγουρα θα σας κλέψει την καρδιά με την ευγένειά του, την αφοσίωσή του και την προθυμία του να κάνει τα πάντα γι’ αυτόν που αγαπά. Δύο άλλες επίσης πολύ γνωστές ποικιλίες της φυλής είναι ο τερβίρεν και το μαλινουά.

Αυτή η ράτσα είναι έξυπνη, πιστή, στοργική και ήρεμη. Είναι κυρίαρχο και γενναίο από τη φύση του. Η κυριαρχία του ιδιοκτήτη πρέπει να επιβληθεί αμέσως για να είναι η συμβίωση ήρεμη και ειρηνική. Μόλις γίνει κατανοητό ποιος είναι ο κυρίαρχος είναι απίστευτα πιστό και υπάκουο. Είναι επιφυλακτικό με τους ξένους και πολύ προστατευτικό και αυτό το κάνει καλό φύλακα. Είναι καλό με τα παιδιά που γνωρίζει από κουτάβι. Πρέπει να περνάει αρκετό χρόνο με την οικογένεια καθημερινά και μπορεί να πάθει άγχος εάν μένει μόνο του για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Φροντίδα & Υγεία

Το Groenendeal είναι ένα δυνατό, υγιές σκυλί αλλά μπορεί να είναι προσβληθεί από κληρονομικές ασθένειες όπως η δυσπλασία ισχίων ή γονάτων, η ατροφία του αμφιβληστροειδούς και μπορεί να εμφανίσει επιληψία.

Επειδή μαδάει χρειάζεται τακτικό βούρτσισμα. Είναι πολύ δραστήριο και το να περπατήσει μόνο, δεν το ευχαριστεί και δεν του ικανοποιεί την ανάγκη για άσκηση. Δεδομένου ότι τείνει να επιβάλλει την κυριαρχία του, η επαγγελματική εκπαίδευση συνιστάται.

Ιστορία

Το όνομα Βελγικός Ποιμενικός μπορεί να αναφερθεί σε οποιαδήποτε από τα ακόλουθα τέσσερα σκυλιά. Το Groenendeal, το Tervuren, το Malinois και το Laenkenois. Σε μερικές χώρες θεωρούνται τέσσερις διαφορετικές ποικιλίες τριχωμάτων της ίδιας ράτσας. Το Groenendeal αναπτύχθηκε από τον Nicholas Rose, ένα εκτροφέα από το χωριό Groenendeal του Βελγίου. Αυτό το σκυλί έχει χρησιμοποιηθεί ως τσοπανόσκυλο, στην αστυνομική εργασία, στους πολέμους, στην ανίχνευση ναρκωτικών ουσίων, στην αναζήτηση και τη διάσωση και ως οικογενειακός σύντροφος και φύλακας. Σήμερα το Groenendeal και το Tervuren χρησιμοποιούνται συνήθως ως σύντροφοι και το Laekenois και το Malinois ως φύλακες.

«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

gatoulitses

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget