Λαμπραντόρ Ριτρίβερ

Ράτσα:  Labrador Retriever - Λαμπραντόρ Ριτρίβερ
Μέγεθος:  Μεγάλο (23-50 Kg)
Ενέργεια:  Πολύ ενεργητικό
Άσκηση:  Μέτρια
Παιχνίδι:  Πολύ παιχνιδιάρικο
Τρυφερότητα:  Πολύ τρυφερό
Φιλικό προς σκυλιά:  Φιλικό
Φιλικό προς ζώα:  Φιλικό
Φιλικό προς ξένους:  Φιλικό
Εκπαίδευση:  Σχετικά εύκολο να εκπαιδευτεί
Φύλαξη:  Μέτρια ικανότητα φύλακα
Προστασία:  Όχι ιδιαίτερα προστατευτικό
Φροντίδα:  Χρειάζεται ελάχιστη περιποίηση
Αντοχή στη ζέστη:  Μερική ανοχή στη ζέστη

Γενικά Στοιχεία

Το Λαμπραντόρ, το σκυλί θαύμα. Και τι δεν κάνει! Κολυμπάει, χρησιμοποιείται σαν κυνηγητικός σκύλος, σώζει ανθρώπους, βοηθάει την αστυνομία και τους διασώστες ανθρώπων, βοηθάει τυφλούς, αγαπάει και προστατεύει τα παιδιά και άλλα πολλά.Του αρέσει το κολύμπι και γενικά η έντονη άσκηση. Τα πρώτα τρία χρόνια της ζωής του μπορεί να είναι κουτάβι που σημαίνει ενέργεια και διάθεση για παιχνίδι κάθε λεπτό.

Πραγματικά το Λαμπραντόρ είναι πάρα πολύ φιλικό σκυλί και δεν φοβάται να το δείξει. Μπορεί να γίνει φίλος με οποιονδήποτε και παρόλο που είναι λίγο συγκρατημένος στην αρχή με τους αγνώστους, μετά από λίγο δίνει όλη την αγάπη του. Λατρεύει τα παιδιά και για το μόνο που πρέπει να ανησυχείτε όταν είναι κοντά τους θα πρέπει να είναι να μην τα ρίξει κάτω από το υπερβολικό παιχνίδι.

Δεν είναι και ο καλύτερος φύλακας του κόσμου και μπορεί όταν πλησιάσει κάποιος περίεργος την μάντρα σας να μην γαβγίσει αλλά να αρχίσει τα παιχνίδια μαζί του οπότε μην τον πολύ εμπιστεύεστε σε αυτόν τον τομέα.

Ιδανικό σκυλί για όλους. Είναι ένα πολύ εργατικό σκυλί πάντα πρόθυμο και χαρούμενο.

Φροντίδα & Υγεία

Το Λαμπραντόρ Ριτρίβερ είναι επιρρεπή στην δυσπλασία του ισχίου, αλλά και σε παθήσεις των ματιών, όπως καταρράκτη. Το Λαμπραντόρ έχει τάση προς παχυσαρκία λόγω της αυξημένης του όρεξης.

Το τρίχωμα του είναι εύκολο στην περιποίηση και χρειάζεται να χτενίζεται μια φορά την εβδομάδα.

Ιστορία

Όταν οι Άγγλοι βρέθηκαν στο νησί Νέα Γη (New foundland) στη θάλασσα του Λαμπραντόρ είδαν ότι οι ντόπιοι ψαράδες είχαν μαζί τους σκυλιά. Παρατήρησαν επίσης ότι υπήρχαν δυο τύποι σκύλων που η πιο μεγάλη ειδικευόταν στο να τραβά τις βάρκες, τα δίχτυα και τα κάρα και η μικρότερη στο κυνήγι υδρόβιων στις παγωμένες λίμνες. Οι Άγγλοι ναυτικοί μετέφεραν συνεχώς τέτοια σκυλιά στην Αγγλία τα οποία διασταυρώθηκαν με αγγλικές ράτσες και χρησιμοποιήθηκαν στο κυνήγι των υδρόβιων και να φέρνουν το χτυπημένο θήραμα, έτσι δημιουργήθηκε η ράτσα Λαμπραντόρ η οποία αναγνωρίστηκε επίσημα στις αρχές του 20ου αιώνα. Χρησιμοποιείται ακόμη σαν οδηγός τυφλών, σαν σύντροφος ΑΜΕΑ (Ατόμων Με Ειδικές Ανάγκες), ανιχνευτής ναρκωτικών ουσιών ή εκρηκτικών, σαν ναυαγοσώστης και σαν σκύλος συντροφιάς.

«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

gatoulitses

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget