Πουλιά πάγωσαν μετά από βουτιά για «ψάρεμα»!

Οι φωτογραφίες δύο πανέμορφων πουλιών που βρήκαν τον θάνατο βουτώντας σε μία παγωμένη λίμνη για να «ψαρέψουν» και εγκλωβίστηκαν μέσα σε κομμάτια πάγου, κάνουν σήμερα τον γύρο του διαδικτύου.

Οι δύο πολύχρωμες αλκυόνες βρέθηκαν άψογα διατηρημένες από έναν ιερέα σε μια λίμνη στα βόρεια της Βαυαρίας και το θέαμα που παρουσιάζουν - αν και προκαλεί θλίψη - είναι πραγματικά μοναδικό.

Ο υπεύθυνος του εθνικού πάρκου όπου βρίσκεται η λίμνη δήλωσε ότι δεν είχε ξαναδεί ποτέ κάτι παρόμοιο, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται χρόνια σε αυτή τη θέση. Όπως εικάζει, τα όμορφα πτηνά θα πρέπει να βούτηξαν στα κρύα νερά από μια τρύπα στον πάγο και, είτε δεν κατάφεραν να την ξαναβρούν ανεβαίνοντας, είτε οι χαμηλές θερμοκρασίες προκάλεσαν τον ακαριαίο θάνατό τους.

Πάντως, όπως επισήμανε, η γερμανική ονομασία του συγκεκριμένου είδους αλκυόνης μεταφράζεται ως «πουλί του πάγου», πράγμα που σημαίνει ότι ο θάνατος τους με αυτόν τον τρόπο ίσως να μην είναι και τόσο σπάνιο φαινόμενο.

Δείτε φωτογραφίες




«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

gatoulitses

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget