Κόλεϊ

Ράτσα:  Collie - Κόλεϊ
Μέγεθος:  Μεγάλο (23-50 Kg)
Ενέργεια:  Μέτρια ενεργητικό
Άσκηση:  Μέτρια
Παιχνίδι:  Σχετικά παιχνιδιάρικο
Τρυφερότητα:  Πολύ τρυφερό
Φιλικό προς σκυλιά:  Φιλικό
Φιλικό προς ζώα:  Φιλικό
Φιλικό προς ξένους:  Φιλικό
Εκπαίδευση:  Σχετικά εύκολο να εκπαιδευτεί
Φύλαξη:  Ανεπτυγμένη ικανότητα φύλακα
Προστασία:  Όχι ιδιαίτερα προστατευτικό
Φροντίδα:  Απαιτεί εκτεταμένη περιποίηση
Αντοχή στη ζέστη:  Μερική ανοχή στη ζέστη


Γενικά Στοιχεία

Η αγαπημένη μας Λάσι. Τα Κόλει αποτελούν μια ράτσα που είναι ο ορισμός του σκύλου της οικογένειας. Δένονται πάρα πολύ με αυτήν και νιώθουν πραγματικά μέρος της.

Τα κόλει αγαπούν τα παιδιά πάρα πολύ και μπορείτε να τα αφήσετε μαζί χωρίς να χρειαστεί να ανησυχείτε για το παραμικρό. Θα είναι εκεί να τα προστατεύει , να τα καθοδηγεί και να παίζει μαζί τους.

Για την ακρίβεια τα συγκεκριμένα σκυλιά φημίζονται γιατί κάθε χρόνο αποτρέπουν κινδύνους όπως δάγκωμα φιδιών, ατυχήματα με πεζούς και αυτοκίνητα ή διάσωση από πυρκαϊά.

Είναι φιλικό, ευαίσθητο και πανέξυπνο σκυλί που δένεται με την οικογένεια και ιδιαίτερα με τα παιδιά που του αρέσει να συντροφεύει στα παιχνίδια τους.

Εκπαιδεύεται εύκολα και μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε άτομα με ειδικές ανάγκες. Είναι καλός σύντροφος και ιδανικός φύλακας για τα παιδιά. Μπορεί να κοιμάται έξω από το σπίτι.

Φροντίδα & Υγεία

Το Κόλεϊ σε γενικές γραμμές είναι μία υγιής ράτσα. Οι παθήσεις στις οποίες είναι επιρρεπή είναι οι παθήσεις των ματιών και οι δερματικές μολύνσεις.

Ακόμη μπορεί να εμφανιστούν παθήσεις που είναι κοινές για όλες τις μεγαλώσωμες ράτσες όπως, προβλήματα του ισχίου και bloat.

Το τρίχωμά του θέλει βούρτσισμα γιατί μαδάει. Δεν έχει ανάγκη μεγάλης ποσότητας τροφής.

Ιστορία

Είναι απόγονος πολύ παλιάς ράτσας των υψιπέδων της Σκωτίας και της Βόρειας Αγγλίας που αρχικά φύλαγε και οδηγούσε πρόβατα. Με την πάροδο των χρόνων, αφού έδειξε και ιδιαίτερο ενδιαφέρον η βασίλισσα Βικτορία, εξελίχθηκε στο κομψό σκυλί που γνωρίζουμε όλοι.

Ακόμη και σήμερα πολλοί το ονομάζουν “Λάσυ” από το όνομα που είχε σαν πρωταγωνιστής στην γνωστή δημοφιλή σειρά που παιζόταν στην τηλεόραση και έκτοτε έγινε ιδιαίτερα αγαπητό σαν κατοικίδιο.


«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

gatoulitses

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget