Γιατί οι γάτες «τρελαίνονται» αφού πάνε τουαλέτα;

Οι λάτρεις των γατιών θα έχουν παρατηρήσει αυτήν την παράξενη συνήθεια.

Οι γάτες τρέχουν μόλις ολοκληρώσουν το «έργο» τους στο κουτί με την άμμο, μια συμπεριφορά που δεν έχει μελετηθεί ιδιαίτερα, ενώ οι θεωρίες παίρνουν και δίνουν για το περίεργο φαινόμενο των κατοικιδίων.

Ορισμένοι θεωρούν ότι μετά την αφόδευση, η γάτα αποκτά μια φρέσκια ενέργεια και ασκείται με ένα μανιώδες τρέξιμο μέσα στο σπίτι.

Αλλη θεωρία που έχει πέσει στο τραπέζι, είναι ότι τρέχουν, για να αποτινάξουν τυχόν περιττώματα, που μπορεί να απέμειναν, ενώ κάποιοι σχολιάζουν ότι δεν αντέχουν την οσμή τους!

Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ποιος από τους παραπάνω λόγους μπορεί να ισχύει, ενώ φαίνεται να κερδίζει έδαφος και η άποψη ότι το «ζούμι» είναι πιθανό να αποτελεί ένα σημάδι «ευτυχίας».

Στους ανθρώπους, το πνευμονογαστρικό νεύρο μπορεί να προκαλέσει όλα τα είδη των αντιδράσεων, ακόμα και τα συναισθήματα της ευθυμίας, σύμφωνα με τη γαστρεντερολόγο Δρ Ανις Σεθ (Anish Sheth).

Ένα παρόμοιο φαινόμενο ευφορίας μπορεί να συμβαίνει στις γάτες και αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί φαίνονται ευτυχισμένες και εκδηλώνουν μια τέτοια συμπεριφορά.
Εάν σας άρεσε το άρθρο...κοινοποιήστε το!!!
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

gatoulitses

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.