Πάσχα με τον σκύλο μου.Τι πρέπει να προσέξω;

Πολλοί είναι εκείνοι που φέτος θα περάσουν το Πάσχα μαζί με την οικογένειά τους και με το αγαπημένο τους κατοικίδιο. 

Το αρνάκι ψήνεται στη σούβλα δίπλα τα κοκορέτσια και ίσως παιδάκια. Ο σκύλος σας έχει τρελαθεί από χαρά με την προσδοκία πως κάτι θα πέσει στο πάτωμα ή κάποιος που θα υποκύψει στα μεγάλα παραπονιάρικα μάτια του θα του δώσει να φάει.

Αντισταθείτε. Λίγα από τα πράγματα που βρίσκονται στο πασχαλινό τραπέζι επιτρέπεται να τρώει ο σκύλος μας.

Τι δεν πρέπει να έχετε κατά νου

*Η πέτσα από το αρνί περιέχει μεγάλη ποσότητα λίπους, κάτι που είναι βλαβερό για την υγεία του

*Τα κόκαλα από το αρνί όταν σπάσουν γίνονται αιχμηρά και μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές βλάβες στο στομάχι και τα έντερα του

*Οι τηγανιτές πατάτες που περίσσεψαν δεν έχουν μαγειρευτεί με τρόπο που είναι είναι "φιλικός" για τον οργανισμό του. Οι μεγάλες ποσότητες από άμυλο μπορούν να προκαλέσουν διάρροια.

*Τσουρέκια, κουλουράκια και άλλα γλυκά να αποφεύγονται. Για τη σοκολάτα δε, ούτε κατά διάνοια.

*Η μπογιά που βάφουμε τα αυγά του Πάσχα δεν είναι ωφέλιμη για το σκύλο. Εάν επιθυμείτε δώστε του λίγο αυγό, απομακρύνοντας πρώτα την μπογιά. Ακόμα καλύτερα μην του δώσετε καθόλου.

Τι άλλο θα πρέπει να προσέξετε.

*Μην αφήνετε τον σκύλο σας να πλησιάσει τη φωτιά. Ένα πολύ λαίμαργο σκυλί μπορεί να προσπαθήσει να αρπάξει κάτι από τη σούβλα ή την ψησταριά και να καεί.

*Μαζέψτε από κάτω ότι περισσέψει από τα σύνεργα που έχετε χρησιμοποιήσει για να δέσουμε το αρνί. Σύρματα και σπάγκοι μπορούν να βλάψουν το στομάχι και τα έντερα του σκύλο σας.

*Ασφαλίστε καλά τις σακούλες που θα έχετε πετάξει τα αποφάγια. Οι σκύλοι εκτός του ότι μπορούν να μυρίσουν πολύ καλά είναι επίσης έξυπνοι και γνωρίζουν πως εκεί βρίσκονται λιχουδιές. Δεν είναι καθόλου απίθανο να προσπαθήσει να αρπάξει κάτι.

Την στιγμή που θα κάτσετε στο τραπέζι ζητήστε τους καλεσμένους να αδιαφορήσουν εάν ο σκύλος κάτσει από κάτω και τους κοιτάει επίμονα και λυπημένα. Οι σκύλοι γνωρίζουν πολύ καλά τι κάνουν για να πάρουν αυτό που θέλουν.
Εάν σας άρεσε το άρθρο...κοινοποιήστε το!!!

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

gatoulitses

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.