Πώς να κόψουμε τα νύχια του ζώου μας;

Πώς να κόψουμε τα νύχια του ζώου μας;
Δεν υπάρχει λόγος να φοβάστε να κόψετε τα νύχια του σκύλου ή της γάτας σας αρκεί να κατανοήσετε πότε και γιατί θα ματώσουν από λάθος σας. Προσοχή όμως, δεν κόβουμε ποτέ τα νύχια γάτας που βγαίνει έξω.

Τώρα που μάθατε γιατί πρέπει να κόβετε τα νύχια του κατοικίδιου σας πάμε στο πώς.

Κάθε 2 ή 3 εβδομάδες ίσως χρειαστεί να κόβετε τα νύχια του ζώου σας – αν είναι σκύλος για να περπατά πιο άνετα και αν είναι γάτα για να μειώσετε το ξύσιμο των νυχιών σε ανεπιθύμητα μέρη (π.χ. έπιπλα).

Θα χρειαστείτε ειδικό ψαλίδι νυχιών για κατοικίδια που θα βρείτε στο εμπόριο. Διαλέξτε ένα νυχοκόπτη ζώων κατάλληλο για το μέγεθος του ζώου σας. Οι πολύ μεγάλοι είναι για τα πολύ μεγάλα σκυλιά και μόνο.

Φροντίστε το ζώο σας να είναι ήδη εξοικειωμένο με το πασπάτεμα των ποδιών του και να σας επιτρέπει να τα αγγίζετε, να τα σηκώνετε, να τα ελέγχετε, χώρις να φέρνει μεγάλη αντίσταση.

Ανεβάστε το σε ένα τραπέζι ή καθίστε δίπλα του στο έδαφος και σηκώστε ένα ένα τα πόδια του. Οι κινήσεις σας πρέπει να είναι σταθερές, αποφασιστικές και γρήγορες αλλά όχι βιαστικές.

Μόλις τελειώσετε τη διαδικασία μην ξεχάσετε να επιβραβεύσετε με λιχουδιά και χάδια.

Πιάστε απαλά ένα ένα τα πόδια του, πιέστε ελαφρά για να βγει το νύχι πιο έξω από την πατούσα του και κόψτε την άκρη.

Πώς να κόψουμε τα νύχια του ζώου μας;
Μην βάζετε όλο το νύχι στο νυχοκόπτη. Αν έχει λευκά νύχια θα διακρίνετε ότι το ροζ χρώμα μέσα στο νύχι είναι ουσιαστικά το κρέας του οπότε δεν κόβετε εκεί, γιατί θα ματώσει αλλά από εκεί και κάτω!

Αν το ζώο έχει μαύρα νύχια, η αποστολή σας δυσκολεύει αλλά μπορεί να κόψετε ίσα ίσα τις άκρες των νυχιών, για να μην γρατζουνά και να ζητήσετε από τον κτηνίατρο ή τον groomer του ζώου να τα κόψει περισσότερο.
Πώς να κόψουμε τα νύχια του ζώου μας;

Πώς να κόψουμε τα νύχια του ζώου μας;
Αν το ζώο κουνηθεί και κόψετε πιο βαθιά και πίσω το νύχι ή αν κάνετε λάθος και ματώσει, δεν ήρθε το τέλος του κόσμου. Απλώς φροντίστε από πριν να έχετε αιμοστατική σκόνη ώστε να τοποθετήσετε πάνω στο νύχι και η αιμορραγία θα σταματήσει

ΠΡΟΣΟΧΗ!

ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΟΨΕΤΕ ΝΥΧΙΑ
σε ζώα πολύ δραστήρια (ειδικά σκύλους) που περπατάνε πολύ σε σκληρές επιφάνειες όπως άσφαλτο ή πέτρες. Τα νύχια τους είναι φυσικά λιμαρισμένα και δεν χρειάζεται να τα κόψετε.

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΨΕΤΕ ΝΥΧΙΑ σε γάτες που μένουν έξω ή μέσα-έξω, για τη δική τους ασφάλεια. Έτσι τους στερείτε ένα σημαντικό όπλο. Τα κοντά νύχια δεν είναι το ίδιο αποτελεσματικά στην άμυνά τους από άλλες γάτες ή σκύλους και θα δυσκολέψουν τη διαφυγή τους (για παράδειγμα το σκαρφάλωμα σε ένα δέντρο).
«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

gatoulitses

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget