Γάτα Λαπέρμ-La Perm

Γάτα Λαπέρμ-La Perm
Ιστορία

Είναι από τις πιο νέες φυλές που υπάρχουν. Εμφανίστηκε το 1982 σε ένα αγρόκτημα στην πολιτεία Όρεγκον των Ηνωμένων πολιτειών της Αμερικής. Το αιλουροειδές ζωάκι πολλαπλασιάζεται με ραγδαίο ρυθμό μέσα στην επόμενη πενταετία ενώ ταυτόχρονα επιτρέπεται η διασταύρωση του με καθαρόαιμες γάτες.

Χαρακτηριστικά

Σωματική διάπλαση: Αρκετά μυώδης γάτα, με σώμα μεσαίο σε μήκος, ευρύ θώρακα και με πόδια μεσαία σε μήκος με τα πίσω μακρύτερα από τα μπροστινά, γεροδεμένα που καταλήγουν σε στρογγυλές πατούσες.
Τρίχωμα: κατατάσσεται στις μακρύτριχες φυλές. Το τρίχωμα είναι μαλακό, αφράτο και σγουρό με χαρακτηριστικό το υπόστρωμα τρίχας που υπάρχει πάνω από το δέρμα. Αποδεκτά είναι όλα τα χρώματα.

Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά

Το κεφάλι είναι μεσαίο σε μέγεθος, με κοντό επιρίνιο και ελαφρά σφηνοειδές που καταλήγει σε μία ροζ μύτη. Έχει στρογγυλά μάτια μεγάλα σε μέγεθος με πράσινο χρώμα. Τα αυτιά είναι μεγάλα και εκφύονται ψηλά στο κεφάλι έχοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους. Η ουρά είναι μεγάλη και χνουδωτή, στην αρχή είναι χοντρή και βαθμιαία λεπταίνει.

Χαρακτήρας

Επειδή η φυλή αυτή είναι διασταύρωση αρκετών ρατσών δεν είναι πολύ εύκολο να πούμε πολλά πράγματα. Το σίγουρο είναι πως είναι αρκετά έξυπνη και παιχνιδιάρα γάτα. Τα πάει καλά με τα μέλη τις οικογένειας αλλά και με τους σκύλους. Είναι αρκετά δραστήρια και της αρμόζει περισσότερο ένα σπίτι με κήπο από ένα διαμέρισμα.

«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

gatoulitses

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget