10 Συμβουλές για ένα ευτυχισμένο και υγιές γατάκι

10 Συμβουλές για ένα ευτυχισμένο και υγιές γατάκι
Το να υιοθετήσετε ένα μικρό γατάκι είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα στον κόσμο. Είναι χαριτωμένα, αφράτα, και αγαπησιάρικα, γατάκια. Σχεδόν ακαταμάχητα, τα γατάκια λιώνουν ακόμα και τις πιο σκληρές καρδιές.

Είναι καλό να ξεκινήσετε τα πράγματα σωστά με το φαγητό και τη φροντίδα που επιλέγετε και μπορούν να κάνουν όλη τη διαφορά στην υγεία και την ευτυχία του αναπτυσσόμενου γατάκι σας.

Εδώ είναι 10 συμβουλές για να αρχίσετε για εσάς και το σύντροφο σας "νιάου".

1. Συνεχίστε να ταΐζεται το γατάκι σας με την «κανονική» διατροφή του, αλλά σιγά-σιγά εισάγετε τροφή υψηλής ποιότητας για το γατάκι (δηλ. Υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και ταυρίνη και χαμηλή περιεκτικότητα σε πληρωτικά και υδατάνθρακες). Συμβουλευτείτε τον κτηνίατρο σας για το τι χρειάζεται καλύτερα η γάτα σας. Αφού προσαρμόζεται, ταίστε το αποκλειστικά με τα υψηλής ποιότητας τρόφιμα.

2. Ταΐστε το γατάκι σας τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα σε ένα ρηχό μπολ. Θυμηθείτε, είναι μικροσκοπικά πράγματα και έτσι χρειάζονται εύκολη πρόσβαση στο φαγητό τους. Θα πρέπει επίσης να συμπεριληφθούν τα σνακ, ειδικά κατά τη διάρκεια του σταδίου ανάπτυξης. Μικρές ποσότητες τροφίμων υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες όπως μαγειρεμένο κρόκο αυγού, χωρίς κόκαλα ψάρια και μαγειρεμένου ή ακατέργαστου ήπατος θα είναι μια μεγάλη απόλαυση και θα βοηθήσει στην κατασκευή ισχυρών οστών.

3. Τούτου λεχθέντος, είναι εντάξει να τρώει το γατάκι σας συχνά όσο μεγαλώνει (ηλικίας κάτω των έξι μηνών), ακόμα και αρκετές φορές την ημέρα. Εάν το γατάκι σας προτιμά να τρώει μετριοπαθώς, κρατήστε μια μικρή ποσότητα ξηράς τροφής σε ένα πιάτο καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.

4. Ξηρή ή υγρή τροφή; Πολλοί ιδιοκτήτες βρίσκουν μια καλή ισορροπία μεταξύ των δύο. Ίσως υγρό φαγητό το βράδυ και ξηρή κροκέτα την ημέρα.

5. Να έχετε πάντοτε φρέσκο ​​νερό και να το ελέγχετε όλη την ημέρα για να δείτε αν είναι καθαρό. Λάβετε υπόψη ότι το νερό πρέπει να είναι αρκετό, δεν χρειάζεται να δοθεί άλλο υγρό. Στην πραγματικότητα, το αγελαδινό γάλα μπορεί να προκαλέσει πόνο στην κοιλιά και πρέπει να αποφευχθεί. Ναι, οι γάτες με τη γεύση του γάλακτος θα το πιουν αν τους το δώσετε σε ένα μπολ. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι καλό, βλέποντας όπως τους αρέσει και η γεύση του αντιψυκτικού . Αφήστε το αγελαδινό γάλα για τους μικρούς μόσχους - και τους ανθρώπους.

6. Όταν πάρετε το γατάκι σας στο σπίτι, είναι καλή ιδέα να κρατήσετε το γατάκι σας στο ίδιο δωμάτιο με το κουτί της άμμου για λίγες μέρες ώστε να το συνηθίσει. Τα γατάκια δεν χρειάζονται πολλά για την εκπαίδευση. Συχνά, απλά γνωρίζοντας πού είναι το κουτί είναι αρκετό καλό κίνητρο για να το χρησιμοποιήσει. Οι γάτες προτιμούν φυσικά να θάβουν τα απόβλητα τους.

7. Κοιτάξτε προσεκτικά το γατάκι σας. Είναι μικρά, περίεργα και μπορούν να μπούν σε μπελάδες. Είναι πάρα πολύ εύκολο για ένα μικρό ζώο να πιαστεί ανάμεσα σε έπιπλα και συσκευές, να πέσει στην τουαλέτα ή να το πατήσετε. Μέχρι να έχει αυτοπεποίθηση, θα είναι η καλύτερη γραμμή άμυνας του γατάκι σας.

8. Πηγαίνετε το γατάκι σας για έλεγχο και όλες τις κατάλληλες ανοσοποιήσεις.

9. Όταν στειρώσετε το γατάκι σας το κάνετε για μια πιο υγιή και πιο ευτυχισμένη γάτα, και έτσι είστε πιο ευτυχισμένοι και εσείς. Οι στειρωμένες γάτες δεν έχουν οίστρο ή δεν μείνουν έγκυες και είναι λιγότερο πιθανό να έρθουν σε μάχες ή να ψεκάζουν με ούρα. Η στείρωση γίνεται συνήθως περίπου στους έξι μήνες, αλλά τα περισσότερα νεαρά γατάκια χειρίζονται πολύ καλά αυτή τη μικρή χειρουργική επέμβαση και μπορείτε να το κάνετε οποιαδήποτε στιγμή μετά από δύο μήνες, αλλά ο κτηνίατρος σας θα είναι ο καλύτερος κριτής γι 'αυτό. Κλείστε ένα ραντεβού εκ των προτέρων, με βάση τις συμβουλές του κτηνιάτρου σας.

10. Παίξτε με το γατάκι σας. Ένα κομμάτι κορδέλας, τσαλακωμένο χαρτί ή ένα παιχνίδι από καταστήματα κατοικίδιων ζώων - σχεδόν οτιδήποτε μπορεί να είναι ένα παιχνίδι . Τα γατάκια (και οι γάτες) αγαπούν να παίζουν. Ο δεσμός που ξεκινάτε τώρα, μέσα από το παιχνίδι και την αγάπη άνευ όρων, θα είναι σταθερός για πολλά χρόνια.

Αγάπησες το γατάκι σου και το έκανες καλά. Σύντομα, το γατάκι σας θα μεγαλώσει σε μια όμορφη, πιστή και αγαπησιάρα γάτα.
«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

gatoulitses

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget