Αυτές είναι οι πιο επικίνδυνες τροφές για τις γάτες

Αυτές είναι οι πιο επικίνδυνες τροφές για τις γάτες;
Διαβάστε παρακάτω τις πέντε πιο επικίνδυνες τροφές για το χνουδωτό σας τετράποδο.

1. Κρεμμύδι και σκόρδο

Η κατανάλωση κρεμμυδιών και σκόρδου μπορεί να προκαλέσει καταστροφή στα ερυθρά αιμοσφαίρια και να οδηγήσει σε αναιμία. Αν και οι γάτες έχουν την τάση να είναι πολύ επιλεκτικές με το φαγητό τους, σε αντίθεση με τους σκύλους, έχουμε δει γάτες να τρώνε ένα ολόκληρο φλιτζάνι καραμελωμένα κρεμμύδια!

 Όσο γρηγορότερα καταλάβετε μια πιθανή δηλητηρίαση στη γάτα σας, τόσο το καλύτερο. Αν δείτε οποιαδήποτε παράξενη συμπεριφορά, μην διστάσετε να καλέσετε τον κτηνίατρό σας.

2. Ωμά αυγά

Παρόμοια με τους ανθρώπους, η κατανάλωση ωμών αυγών μπορεί να οδηγήσει ακόμα και τις γάτες σε σαλμονέλα. Τα συμπτώματα της νόσου ποικίλουν, αλλά συνήθως περιλαμβάνουν εμετό, διάρροια και λήθαργο. Η σαλμονέλα μπορεί επίσης να μεταδοθεί από τα ζώα στον άνθρωπο.

3. Αλκοόλ

Οι γάτες έχουν την τάση να προσελκύονται από τα ποτά που περιέχουν γάλα ή κρέμα, μια δυνητικά τοξική ουσία που αν καταναλωθεί από το κατοικίδιο ζωάκι σας, θα προκαλέσει δηλητηρίαση. Πέρα από τα ποτά και τα κοκτέιλ που είναι απαγορευτικά, το αλκοόλ περιέχεται επίσης στη ζύμη, σπιτική ή αγοραστή, που χρησιμοποιείται στην παρασκευή ψωμιού, ρολών και πίτσας.

4. Ωμά ψάρια

Όπως τα ωμά αυγά, το ωμό κρέας και τα ψάρια μπορούν να προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση σε γάτες. Επιπλέον, το ωμό ψάρι περιέχει μια ένωση που διασπά την θειαμίνη, μια σημαντική βιταμίνη B1 για γάτες που όταν λείπει, μπορεί να τους προκαλέσει σοβαρά νευρολογικά προβλήματα. Τα κατοικίδια δεν είναι μόνο μικρά και χαριτωμένα ζωάκια. Έχουν διαφορετικές διατροφικές απαιτήσεις και μεταβολίζουν τα πράγματα με διαφορετικό τρόπο από τους ανθρώπους.

5. Τόνος

Μια διατροφή πλούσια σε τόνο μπορεί να προκαλέσει όχι μόνο δηλητηρίαση από υδράργυρο στη γάτα σας (ακριβώς όπως και στον άνθρωπο), αλλά μπορεί επίσης να την αφήσει υποσιτισμένη, επειδή δεν περιέχει όλες τις σημαντικές βιταμίνες και ανόργανα συστατικά για τις ανάγκες της. Μια μπουκιά μια φορά στο τόσο δεν θα της κάνει κακό, αλλά είναι καλύτερο να μην χρησιμοποιείτε τον τόνο ως κύρια πηγή της διατροφής της γάτας σας.
«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

gatoulitses

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget