Συμπεριφορές που καταστρέφουν την ψυχολογία του σκύλου σου!

Συμπεριφορές που καταστρέφουν την ψυχολογία του σκύλου σου!
«Όχι», «Σταμάτα», «Κάτσε κάτω», «Σκάσε και σταμάτα να γαβγίζεις»…Ναι, είναι οι εντολές που δίνεις στον σκύλο σου!

Αν εσύ άκουγες κάθε μέρα αυτές τις εντολές, πώς θα ένιωθες;

Ξέρουμε ήδη πως τα σκυλιά στεναχωριούνται, περνούν κατάθλιψη κι έχουν συναισθήματα. Για τον λόγο αυτό, όταν του φωνάζεις ο σκύλος σου κρύβεται κάτω απ’ το κρεβάτι ή στεναχωριέται και δεν έχει όρεξη ούτε για φαγητό ούτε για παιχνίδι.

Υπάρχουν πολλές συμπεριφορές που καταστρέφουν την ψυχολογία και το πνεύμα του σκύλου σου!

Φωνές

Είναι μύθος ότι τα σκυλιά ξέρουν ότι τους φωνάζουμε επειδή τα «έκαναν» μέσα στο σπίτι. Το να τα «κάνει» στο σπίτι σίγουρα δεν είναι ευχάριστο, αλλά τα σκυλιά δεν νιώθουν ένοχα όταν οι άνθρωποι το αποδοκιμάζουν. Αντιθέτως, αντιδρούν με φόβο. Οι φωνές ενισχύουν τον εκφοβισμό και καθώς έρχονται πολύ μετά το συμβάν, ο σκύλος παραμένει συγκεχυμένος και σε φοβάται.

Χτυπάς το σκύλο σου

Σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να χτυπάς τον σκύλο σου! Αρχικά είναι ξεπερασμένη και λάθος μέθοδος για να εκπαιδεύσεις κάποιον. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να διδάξεις στο σκυλί σου ότι πρέπει να φοβάται. Αναζήτησε τρόπους να διαχειριστείς τον θυμό σου και σε καμία περίπτωση μην ξεσπάς πάνω στον σκύλο σου.

Απομακρύνεις το φαγητό του ενώ τρώει

Αυτό όχι απλώς είναι γελοίο, αλλά δεν εξυπηρετεί σε τίποτα περισσότερο απ’ το να τον τρομάξεις και να καταλάβει ότι του κάνεις bullying!
Τα σκυλιά πρέπει να έχουν το χώρο τους όταν τρώνε. Μερικά σκυλιά μπορεί να σε δαγκώσουν από φόβο ή σύγχυση όταν πας να τους πάρεις το φαγητό. Άφησέ το να φάει με την ησυχία του.

Δεν τον πας βόλτα ή δεν περνάτε χρόνο μαζί

Αν θέλεις ένα σκυλάκι, τότε πρέπει να γνωρίζεις πως χρειάζεται προσοχή. Δεν έχει ανάγκη μόνο από φαγητό και νερό. Τα σκυλιά έχουν ανάγκη την συντροφικότητα, την ψυχική και σωματική διέγερση. Όλοι είμαστε απασχολημένοι αλλά πρέπει οπωσδήποτε να βρεις χρόνο για το σκυλάκι σου, που βασίζεται πάνω σου!

Το αφήνεις μόνο του για πολλές ώρες

Δεν μπορείς να αφήνεις έναν σκύλο μόνο του για πολλές ώρες, κλεισμένο στο σπίτι. Εκτός απ’ την ψυχική ανάγκη, έχουν και φυσιολογικές ανάγκες που πρέπει να ικανοποιηθούν. Πώς θα ένιωθες εσύ αν δεν πήγαινες τουαλέτα για 10 με 12 ώρες;
Πηγή
«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

gatoulitses

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget