Κρατήστε τον σκύλο σας ασφαλή ενώ ταξιδεύετε με το αυτοκίνητο

Κρατήστε τον σκύλο σας ασφαλή ενώ ταξιδεύετε με το αυτοκίνητο
Είναι σημαντικό ο σκύλος σας να είναι άνετος μέσα στο αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και να βρίσκεται σε θέση που δεν κινδυνεύει να χτυπήσει με οποιοδήποτε απότομο φρενάρισμα. Επίσης, παρακάτω θα βρείτε μερικά tips που θα πρέπει να ξέρετε για να έχετε ένα ευχάριστο τριήμερο, κι εσείς και ο σκυλάκος σας.

Κάνε διάλειμμα –κι εσύ και ο σκύλος σου

Το να ταξιδεύεις με το σκύλο σου είναι σαν να ταξιδεύεις με ένα μωρό. Ακόμα κι αν μπορείς να πιέσεις τον εαυτό σου να οδηγείς non stop για να φτάσεις πιο γρήγορα στον προορισμό σου, τα σκυλιά έχουν διαφορετικές ανάγκες. Θα πρέπει να σταματάς κάθε δύο ή τρεις ώρες, να τα αφήνεις να βγουν έξω, να τεντωθούν και να τακτοποιήσουν και τις λοιπές φυσικές τους ανάγκες. Και όσο συμβαίνει αυτό, απόλαυσε το διάλειμμα. Το γεγονός πως μπορείς να συνεχίσεις να οδηγείς, δεν σημαίνει πως πρέπει.

Απενεργοποίησε τα ηλεκτρικά παράθυρα

Αν έχεις αμάξι το οποίο έχει ηλεκτρικά παράθυρα που μπορούν να ανοίξουν με λίγη πίεση από την πατούσα του σκυλιού σου, καλό θα ήταν να τα απενεργοποιήσεις κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Μπορεί να νομίζεις πως είναι ακίνδυνο, ειδικά αν το σκυλί σου απολαμβάνει να βγάζει το κεφάλι του απ’ έξω, αλλά τα πολύ ενθουσιώδη σκυλιά μπορεί να πηδήξουν έξω απ’ το παράθυρο ή με το παραμικρό λάθος το παράθυρο να κλείσει στον λαιμό τους.

Πάρε μαζί το μπολάκι του και νερό

Τα σκυλιά χρειάζονται συχνή πρόσβαση σε νερό. Ακόμα κι αν πας κάπου κοντά, είναι σημαντικό να έχεις μαζί σου. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Ο καλύτερος τρόπος να σιγουρέψεις πως θα έχεις πάντα νερό, είναι να έχεις μόνιμα ένα μπουκάλι στο αμάξι για περίπτωση ανάγκης. Ένα μπολ θα ήταν επίσης καλό να υπάρχει, αλλά σε ανάγκη μπορεί να πιει κι απ’ το χέρι σου.

Επίσης, θα πρέπει να ξέρεις πως δεν είναι ποτέ ασφαλές να ταξιδεύεις με τον σκύλο στα πόδια σου, ούτε να τον βάζεις στο πορτμπαγκάζ, αλλά ούτε να τον αφήνεις μόνο του στο αμάξι και ιδιαίτερα όταν κάνει πολλή ζέστη.
«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

gatoulitses

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget